57 de polițiști care făceau parte din echipa de intervenție au demisionat în semn de solidaritate.  Cu cei doi colegi care au fost suspendați pe nedrept, susțin aceștia.

57 de polițiști au demisionat

Întreaga echipă de intervenție în situații de urgență a poliției din Buffalo și-a dat demisia în urma suspendării a doi ofițeri care au fost filmați în timp ce împing un bărbat în vârstă de 75 de ani pe trotuar.

Un total de 57 de ofițeri au demisionat din echipa de urgență în solidaritate cu cei doi polițiști suspendați, care l-au împins pe Martin Gugino. Bărbatul a căzut și și-a spart capul. Iar acum este în stare gravă la spital.

„Cincizeci și șapte au demisionat din dezgust din cauza tratamentului la care au fost supuși doi dintre membrii, care executau pur și simplu ordinele”, a declarat John Evans, președintele Asociației Benefice a Poliției Buffalo.

Echipa specială a fost creată în 2016 și este dislocată pentru proteste în masă sau revolte, a informat rețeaua.

Ofițerii care și-au dat demisia încă lucrează. Doar nu mai fac parte din echipa de intervenție de urgență, potrivit WIVB. Gugino, un activist cunoscut în Buffalo, a fost internat în stare gravă, dar stabilă.

În videoclipul șocant se observă cum imediat după ce bărbatul cade, pe trotuar se observă sânge. Bărbatul de 75 de ani s-a lovit la cap. Când unul dintre ofițeri vrea să se oprească pentru al ajuta el este îndepărtat de alți polițiști. Așa că își continuă drumul. O imagine surprinsă pe social media chiar înainte de incident, arăta cum bărbatul de 75 de ani încearcă să îi dea casca înapoi  unui ofițer. Ofițerii sunt auziți strigând „împinge-l înapoi”.

Atenție! Video cu un puternic impact emoțional!!!

Guvernatorul Andrew Cuomo a spus vineri mai devreme că orașul trebuie să înceteze urmărirea celor doi ofițeri, care au fost suspendați imediat de către primarul Byron Brown.