Reclamă
Reclamă

Joi, 50 de percheziții au loc în județele Brașov și Constanța și în municipiul București, în cadrul unui dosar ce vizează solicitări de decontare ilegală a peste 2,5 milioane de lei pentru găzduirea unor cetățeni ucraineni. De asemenea, este investigată activitatea a nouă instituții publice din Brașov, informează News.ro.

Potrivit Poliției Române, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice aplică 50 de mandate de percheziție domiciliară (46 în județul Brașov, 2 în județul Constanța și 2 în municipiul București) și 6 ordonanțe de ridicare silită de înscrisuri în județul Brașov.

„Acțiunea de astăzi are drept scop identificarea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri, date electronice, evidențe personale, medii de stocare, etc.) fiind cercetată activitatea întreprinsă de 29 de persoane fizice, care, în perioada martie 2022 – martie 2023, în baza unor documente ce ar fi conținut date nereale, ar fi solicitat de la 14 instituții, din județul Brașov, decontarea a 2.565.540 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea corespunzătoare a 1.529 de persoane găzduite (cetățeni ucraineni). De asemenea, vizată activitatea a 9 instituții publice, din județul Brașov, în legătură cu modalitatea în care și-au îndeplinit responsabilitățile, care le reveneau în conformitate cu dispozițiile O.U.G. nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina”, a precizat Poliția Română.

Reclamă

Activitățile se derulează în vederea completării probatoriului într-un dosar penal de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

După percheziții, 10 persoane vor fi duse la audieri.

În acțiune sunt angrenați 143 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro