Într-un prezent în care citybreak-urile la Londra, Milano sau Paris sunt la mare căutare ca destinații de weekend, fiind opțiuni „în trend” de petrecere a timpului, mulți dintre agenții de vânzări se chinuie să vândă o minivacanță în țara noastră. Deși mulți dintre românii doritori de a fi mereu călători își iubesc țara, totuși când vine vorba de a alege o destinație, privesc cu ardoare doar spre destinații mai îndepărtate.

Ofertă de vacanțe nelimitată

România este o țară binecuvântată cu mare, munți o deltă, bogății spre care alte state doar privesc. Astfel, varietatea punctelor de atracție turistică este  uriașă. Fie că îți dorești un weekend romantic în doi într-o locație cu piscină din vârf de munte, fie vrei să iei la pas mănăstirile din Moldova, sau pur și simplu alături de cei dragi îți dorești să te deconectezi de cotidian petrecând două zile la o pensiune de la țară, având în jur doar o priveliște minunată, totul este posibil!

Geamana a polluted Transylvanian village covered by polluted water and mining residuals.

Prețuri pentru toate buzunarele

Nu este nevoie să faci calcule cu mult timp înainte de a pleca într-un mic sejur în România, ci în funcție de buget vei găsi variante pe gustul tău și al celor dragi. Poți găsi locații turistice de vis unde prețurile practicate sunt evident pe măsură, însă cu mare succes vei bifa o vacanță reușită și cu un buget limitat.

Spectacolul culinar din farfurie, pe gustul tuturor

Orice unitate de cazare vei alege, mâncarea românească se va regăsi în meniul restaurantului. Preparatele tradiționale românești sunt de asemenea variate astfel încât te vei putea bucura din plin de acest detaliu. De altfel, mai nou, majoritatea locațiilor au grijă să aibă întotdeauna variante de meniuri pentru copii.

Distanțe scurte, bogății culturale la tot pasul

Alt avantaj care ar trebui să te determine să pui degetul pe harta României atunci când îți faci bagajul pentru un sejur ar fi faptul că nu vei parcurge distanțe foarte lungi ca în cazul unui citybreak în străinătate de exemplu. Faptul că mergi cu mașina în vacanță poate fi un avantaj având în vedere că vei putea vizita mai multe puncte de atracție turistică în drumul spre destinația finală. Țara noastră este bogată în monumente culturale unice, biserici fortificate, castele, conace, cetăți, sate intrate în patrimoniul UNESCO.

Poți ajunge la mare și în extrasezon, dar te poți bucura de munte și vara!

Dacă adori timpul petrecut la mare nu e neapărat necesar să aștepți vara pentru a te întoarce pe litoral. Vei găsi oferte de cazare foarte accesibile și în restul anului. Astfel, deși vei scoate statul la plajă din lista de vacanță, te poți plimba sau vizita șirul stațiunilor românești. De altfel, orașul Constanța are multe obiective culturale care pot fi vizitate și alături de cei mici.

 

Dacă îți place muntele, nu aștepți sezonul de schi așa cum s-ar întâmpla dacă ai alege să pleci în Austria, ci te poți bucura de munte și pe parcursul verii de exemplu. Stațiunile de pe Valea Prahovei, sau cele din județele Brașov și Sibiu îți stau la dispoziție oricând. Fie că vrei un concediu în care sâ te relaxezi la piscină la Predeal, sau alegi un sat turistic de la poalele munților și o cazare la pensiune, minisejurul va fi cu siguranță unul reușit.