Cu siguranță aștepți vacanța cu mare nerăbdare, iar entuziasmul că data limită de apropie te poate face să uiți de unele detalii care îți sunt de mare ajutor în orice călătorie. Lipsa lor ți-ar ruina buna dispoziție și dorința de a mai explora locuri noi. Mai ales atunci când urmează să călătorești alături de copii, trebuie să acorzi o atenție deosebită aspectelor legate de siguranță.

Alege cu grijă agenția prin intermediul căreia pleci în vacanță

Nu îți dorești să ai parte de o experiență neplăcută în care locația pe care ai ales-o la agenție să nu fie în concordanță cu ceea ce găsești la fața locului. Analizează ofertele cu atenție și nu ezita să pui toate întrebările pe care le ai. De altfel este esențial să optezi și pentru asigurarea călătoriei. În caz de evenimente nedorite, îți poate fi de mare ajutor.

Nu uita să faci revizia mașinii dacă vei conduce spre o destinație îndepărtată

Dacă ai decis să te bucuri de vacanță în paralele cu un road trip alături de cei dragi, mașina trebuie verificată în prealabil de specialist. O problemă tehnică legată de autoturismului tău, mai ales atunci când ești în afara granițelor țării, îți poate da serioase bătăi de cap. Nu întotdeauna vei găsi rapid și aproape un service auto care să te scape din situație… mai ales pe autostradă!

Car ride on road in sunny weather, motion blur

Trusa de medicamente, o prioritate

Deși medicamentele, bandajele, leucoplastul sau penseta sunt ultimele lucruri la care te gândești atunci când îți faci bagajele de vacanță, totuși acestea îți pot salva viața. Un mic accident, o tăietură la picior sau o banală durere de cap pot fi rezolvate rapid dacă ai în trusa de prim ajutor ceea ce trebuie. Atunci când te însoțesc și copiii, nu uita de antitermice sau siropuri de gât. O insolație nedorită poate veni cu febră mare și stări dificil de gestionat.

Baterii externe, usb, încărcătoare, obiecte de care nu te poți lipsi dacă adori fotografiile

Dacă aștepți vacanța mai ales pentru a crea conținut pentru rețelele de socializare, ia-ți neapărat tot arsenalul din dotare la capitolul tehnologie.  Bateriile externe necesare atunci când explorezi împrejurimile locului în care te-ai caza, iar bateria ta este pe cale să se descarce complet.

Controlul medical în prealabil

Dacă ai pus pe lista destinațiilor tale un alt continent, este ideal să treci pe la medicul tău de familie înainte pentru un control de rutină. Poți scăpa astfel de neplăcerea de a fi nevoit/ă să ajungi în străinătate la medic.