Reclamă
Reclamă

Este cunoscut faptul că zahărul poate da dependență. Însă dacă se consumă în exces, este cu atât mai rău, fiindcă poate cauza multe probleme de sănătate, fără să aducă vreun beneficiu real organismului.

Cu toate că poate să ofere energie instant, nu este decât un carbohidrat sărac în nutrienți, ce furnizează numai calorii goale, potrivit specialiștilor.

5 efecte dăunătoare ale consumului excesiv de zahăr

  1. Înlesnește rezistența la insulină. Zahărul rafinat, în cantități mari consumat, face ca pancreasul să secrete mai multă insulină în scopul de-a transfera glucoza în celule. Rezistența la insulină se asociază cu obezitatea și cu diabetul de tip II.
  2. Provoacă dezechilibre ale mineralelor și vitaminelor. Excesul de zahăr poate să cauzeze scăderea absorbției cromului și cuprului și să crească astfel necesarul vitaminei B1.
  3. Mărește nivelul trigliceridelor. Alimentele ce au indice glicemic ridicat, vin cu un impact dăunător asupra trigliceridelor.
  4. Favorizează apariția obezității ce, la rându-i, poate fi un factor de risc pentru apariția altor probleme de sănătate, printre care și cancerul.
  5. Atacă dantura. Zahărul este consumat de flora bacteriană a cavității bucale, producând acizi care deteriorează dinții, efectul fiind producerea cariilor, notează clicksanatate.ro.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro