În vremurile actuale unde instabilitatea financiară și plata dărilor îi sperie pe români, vacanțele nu mai sunt o prioritate pentru nimeni.

Totuși, nu este nevoie să cheltuiești sume fabuloase pentru a te bucura de puțină relaxare.
România este o țară bogată în locuri spectaculoase, fiecare având povestea lui care merită din plin aflată. Dacă vrei să ai parte de un weekend de vis ar trebui să vezi aceste locuri inedite.

Vinăriile și Complexul Subteran Cricova

Puțini știu faptul că țara noastră este pe locul nouă în topul statelor care produc vinuri. În vinăriile din România se regăsesc soiuri absolut speciale de vinuri apreciate de degustătorii din întreaga lume. Una dintre cele mai spectaculoase vinării de la noi este Cricova.

Într-un complex subteran care fură ochii oricui, turiștii pot vizita locul de unde pleacă îmbuteliate unele dintre cele mai bune vinuri. De altfel, aceștia se pot delecta cu diferitele soiuri pe care vinăria le produce.

Biserica de la Săpânța, cea mai înaltă din lume

Cimitirul de la Săpânța atrage anual sute de mii de turiști. Biserica de lângă acesta este însă considerată cea mai înaltă construcție de lemn din Europa. De altfel, biserica de la Săpânța este cel mai mare lăcaș de cult din lemn din țara noastră.

Ghețarul Scărișoara

Ghețarul Scărișoara este al doilea cel mai mare ghețar subteran din Europa. Acesta se află sub Munții Bihorului și este vizitat de iubitorii de aventură. Pentru a explora o astfel de destinație vei avea nevoie de echipament special pentru munte.

Strada Sforii din Brașov

Strada Sforii din Brașov este a treia cea mai îngustă din Europa. Aceasta atrage anual turiști din întreaga lume pentru a o vizita. Strada Sforii a fost construită pentru pompierii care își desfășurau activitatea în Șcheii Brașovului.

În plus, la Brașov ai la dispoziție multiple variante de a vizita și alte puncte turistice.