Parfumul îl definește pe cel care îl poartă, iar după cum spunea  Coco Chanel: „Nu există eleganţă fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim şi de neuitat. Îţi anunţă sosirea şi îţi prelungeşte prezenţa după ce ai plecat.”  

Parfumul, acest accesoriu care nu lipsește nimănui, își diminuează utilitatea dacă este folosit într-un mod necorespunzător. Tocmai de aceea, vă punem la dispoziție 4 sfaturi pentru ca parfumul dumneavoastră să vă pună în evidență oriunde v-ați afla.

Iată ce trebuie să știi despre aplicarea parfumului

  1. Ferește parfumul de lumina soarelui pentru că lumina afectează concentrația parfumului. Specialiștii recomandă păstrarea parfumului în cutia sa originală, la temperatura camerei.
  2. Pentru o rezistență de lungă durată se recomandă hidratarea intensă a pielii, căci parfumul nu persistă dacă pielea dumneavoastră este uscată. Folosiți o cremă hidratantă pentru fixarea mirosului, o cremă din aceeași gamă cu parfumul sau una fără miros, deoarece combinațiile dintre parfumuri reprezintă în cele mai multe cazuri un fiasco.
  3. Aplicați parfumul pe anumite zone ale corpului! Se recomandă aplicarea la încheietura mâinilor, pe gât, în spatele genunchilor, după urechi,pe păr, în partea interioară a copaselor. Nu trebuie să frecați pielea după ce ați aplicat parfumul, ci parfumul trebuie lăsat să se usuce în mod natural. Trebuie să țineți seama de faptul că specialiștii recomadă pulverizarea în zonele puternic vascularizate care emană căldură.
  4. Nu vă lăsați ghidați după sloganul: „ Cantitate nu calitate”. Există multe parfumuri ieftine care ajung pe piață, iar comercianții ne vând la prețuri foarte mici aceste parfumuri de ”brand”. De cele mai multe ori ne dăm seama că am făcut o mare greșeală, căci parfumul nu are o concentrație puternică, iar mirosul dispare imediat. Dacă dorim ca un parfum să-și mențină mirosul timp de 9-16 ore trebuie să alegem unul cu o concentrație de ulei de 25%.

De asemenea, pentru ca parfumul dumneavoastră să vă completeze într-un mod armonis și outfit-ul, evitați aplicarea acestuia pe haine.  Multe parfumuri au în concentrația lor diferite uleiuri care se imprimă pe materiale.