Universul are propriul său parfum, cum miroase cosmosul

Universul are propriul său parfum. O companie americană a lansat un parfum care vrea să aducă omului aproape modul în care miroase cosmosul. Parfumul a fost făcut de Steve Pearce, un chimist care a fondat Omega Ingredients. Aceasta din urmă este o companie axată pe producerea unor produse naturale. Se ocupă cu obținerea de „produse pentru industria alimentară și a băuturilor alcoolice de cea mai înaltă calitate, cu ingrediente și arome naturale”.

La început, Pearce a fost contactat de NASA, în anul 2008, reprezentanții i-au propus să încerce să recreeze mirosul din spațiul cosmic. Scopul unei asemenea creații fiind de a veni în ajutorul antrenării astronauților. Strania cerere, ce a fost dusă la bun sfârșit. Descoperirea a dus la o muncă ce a însumat patru ani de cercetări. Măsura aceasta se înscrie în seria de măsuri pe care cei de la NASA le iau pentru a ajuta astronauții să se adapteze cât de bine posibil. Aceștia dorid să elimine cât mai multe aspecte surpriză a mersului în spațiu. Se dorește obținerea unei simulări pentru care astronauții să co,bată toate caracteristicile pe care le-ar putea întâlni sau experimenta în spațiu. Un fost astronaut declara, în anul  2002, pentru postul CNN că spațiul miroase similar pulberii utilizate la producerea gloanțelor. Acesta mărturisea că are impresia că aduce a „miros amar”.

Cercetătorul însărcinat cu descoperirea parfumului din Univers a mai spus că va face tot posibilul să lanseze și un parfum care să simuleze de mirosul Lunii. „Astronauții descriu mirosul ca fiind un amestec de praf de pușcă, friptură arsă, zmeură și rom”. A oferit a explicație Matt Richmond, managerul echipei care se ocupă în prezent de dezvoltarea ineditului parfum.

Cum ajungi astronaut

Printre cerințele de bază ale NASA se numără și studiile de licenţă terminate într-un domeniu tehnic. Cât şi promovarea unei examinări fizice. Anne Roemer, manager NASA la resurse umane a spusc ă „avem astronauţi de diverse formări: veterinari, oceanografi, piloţi militari de teste, doctori”. A mai menționat și că „experienţa după obţinerea diplomei este la fel de importantă”.

Roemer a spus şi că „NASA caută oameni care sunt calificaţi care au o  mai multe interese dar și aptitudini.  A spus că NASA caută care știu să se descurce în mai multe domenii. Conform oficialului, curajul, carisma, condiţia fizică bună, ambiţia, răbdarea şi simţul umorului ar fi numai o parte din calităţile pe care le caută NASA la un viitor astronaut. Doar așa ar putea fi cineva capabil să studieze Universul.