România devine țara în care nu există nicio zi fără o tragedie provocată de consumul de droguri. Un șofer inconștient și-a omorât propria mamă după ce s-a urcat la volan sub influența substanțelor interzise în județul Olt.

O femeie a murit, alte 4 persoane sunt în stare gravă la spital în Olt

Tragedia de la 2 Mai a fost din nou trasă la indigo, de data aceasta în județul Olt. Un șofer în vârstă de 19 ani, care era în mașină alături de mama sa, în vârstă de 45 de ani, a provocat un accident grav.

Pe raza localității Mărunței, din județul Olt, conducătorul auto a pierdut controlul mașinii și a intrat pe constrasens. Ghinionul său cumplit a fost că banda nu era liberă. A intrat în plin într-un alt vehicul, condus de un tânăr de 27 de ani.

Impactul, deosebit de puternic, a provocat și un deces. Chiar mama tânărului de 19 ani a murit la scurt timp după accident. Mai multe echipaje medicale au fost trimise la fața locului. Pentru femeie, nu s-a mai putut face nimic. Alte 4 persoane au ajuns la spital, unde li s-au făcut investigațiile necesare și li s-au îngrijit rănile.

Ce drog luase tânărul înainte să se urce la volan

Polițiștii ajunși la fața locului i-au testat pe cei doi conducători cu alcooltestul și drugtestul. Niciunul dintre ei nu consumase alcool înainte să se urce la volan. Însă tânărul de 19 ani, care a și provocat accidentul, a ieșit pozitiv pentru droguri. A fost detectată substanța T1B THC, adică cannabis.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămate corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Iar pentru inconștiența sa, va plăti cu mulți ani de închisoare în spatele gratiilor.