Reclamă

În fiecare an, pe 13 septembrie, România sărbătorește Ziua Pompierilor, un eveniment care comemorează eroismul pompierilor în Bătălia din Dealul Spirii din 1848. În București și numeroase alte orașe, se organizează evenimente și exerciții demonstrative pentru public.

Ziua marchează ultima confruntare armată din Revoluția Română din 1848 între structurile Țării Românești și un corp de armată otoman. Oficializată din 1953, data este prilejul la nivel național pentru depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor Pompieri din București, cât și pentru evenimente artistice și ceremoniale.

ISU București-Ilfov organizează sâmbătă, 14 septembrie, o expoziție de tehnică de intervenție în Parcul Carol I, între orele 10:00 și 18:00. Pompierii-SMURD vor efectua prezentări teoretice și practice de prim ajutor, iar ceremonia de depunere de coroane va avea loc de la ora 9:00 la Monumentul Eroilor Pompieri.

Pe 13 septembrie se inaugurează Muzeul Național al Pompierilor, situat pe Bulevardul Ferdinand I, nr. 33, ora 11:00. Ateliere interactive și expoziții sunt organizate în Parcurile Carol și IOR, de la 09:00 la 20:00, unde vor fi prezentate echipamentele specifice departamentului.

Duminică, 15 septembrie, Ziua Porților Deschise va fi organizată în toate subunitățile operative de pompieri din București și județul Ilfov, în intervalul orar 10:00-18:00.

În Călărași, I.S.U “Barbu Știrbei” va organiza demonstrații publice și exerciții în subunitățile sale. De asemenea, se va prezenta tehnica de intervenție în situații de urgență.

La Piatra-Neamț, se vor desfășura activități de conștientizare preventivă și prezentări ale echipamentelor de intervenție la diferite locații, iar în Buzău, Ziua Porților Deschise se va desfășura în toată rețeaua ISU locală cu activități similare.

La Alba Iulia, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ‘Unirea’ va organiza un Ceremonial Militar în Piața Cetății, continuat cu activități sub acoperirea evenimentului «Ziua Porților Deschise».

La Iași, pe pietonalul Ștefan cel Mare, publicul va putea admira autospeciale de intervenție expuse, iar porțile unităților ISU vor fi deschise pentru vizitare.

Aceste activități reiterează importanța și contribuția pompierilor nu doar în istoria națională, ci și în prezentul comunităților pe care le deservesc zi de zi.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro