Un patron din Marea Britanie a luat decizia singulară de a acorda zile libere în plus față de cele oferite de lege salariaților nefumători. Angajații fumători nu vor fi sancționați, însă nu vor beneficia de acest privilegiu.

Conform BBC, Don Bryden, directorul general al unei agenții de recrutare, la rândul său fumător, a găsit o metodă singulară de a face angajații să renunțe la fumat. Acesta a promis zile libere pentru toți cei care fac eforturi de a nu fuma în timpul orelor de muncă. El precizează că zilele libere oferite în plus sunt dreptul angajaților nefumători, aceștia neavând pauze de tigară pe parcursul zilei. Practic, fără aceste libere, salariații nefumători sunt în dezavantaj față de cei fumători.

Prin compania KCJ Training and Employment Solutions directorul general speră să încurajeze fumătorii să facă un efort în orele de muncă să nu întrerupă activitatea pentru țigară, în felul acesta ajungând să renunțe de tot la fumat și să beneficieze de zile libere, nu doar de câteva pauze pe zi.

„În timp ce fumătorii sunt în pauză de țigară, nefumătorii lucrează.”, a explicat directorul KCJ Training and Employment Solutions când a introdus noua regulă.