Unul dintre cei mai buni jucători de tenis ai tuturor timpurilor și-a încheiat cariera ieri, în ropote de aplauze și lacrimi


Roger Federer a scris cu siguranță un capitol important în tenisul mondial, în ultimii ani. Sportivul are un palmares important, fiind mereu țintit spre a face performanță.

După mulți ani pe teren, timp în care a adus multă bucurie admiratorilor tenisului, Federer a lăsat armele jos. Tenismenul a susținut ieri ultimul meci în fața unor tribune arhipline care l-au aplaudat îndelungat.

Lacrimi și bucurie în sportul mondial

Unul dintre cei mai mari sportivi din istorie a avut parte de o „ieșire din teren” memorabilă. Roger Federer a jucat în cadrul Laver Cup, ultima partidă. Astfel, elvețianul a închis  sub privirile rivalilor din tenis și ai admiratorilor din tribune, o carieră de legendă.

În cadrul ultimului meci, Federer a făcut echipă cu rivalul său etern, Nadal. Cei doi nu au încheiat însă acest meci emoționant cu o victorie, ci au fost învinși. Jucătorii americani Jack Sock și Frances Tiafoe au fost declarați câștigătorii partidei.

 

Sursa foto: Social media

 

La final de meci, Feder a avut parte de momente emoționante datorită colegilor lui din Team Europe. De asemenea, și din partea adversarilor din cadrul Team World. Toți aceștia l-au îmbrățișat rând pe rând. Valul trăirilor intense de la finalul carierei legendare nu s-a încheiat însă doar așa. Tribunele arhipline l-au ovaționat pe cel care a făcut performanță în tenis ani de-a rândul.

Rafael Nadal și Novak Djokovic au plâns alături de maestrul elvețian în seara retragerii. O lume întreagă a fost cu ochii pe aceste clipe memorabile din istoria tenisului.

Feder nu și-a putut stăpâni lacrimile minute în șir

Îndrăgitul jucător de tenis „a presărat” cu lacrimi amare discursul de final de carieră. Acesta le-a transmis fanilor un mesaj emoționant, dar și familiei lui, care l-a susținut mereu în drumul spre performanță.

De altfel, în mediul online s-a creat o întreagă avalanșă de reacții după momentele respective. Fanii din întreaga lume și-au arătat toată aprecierea pentru tenismen.

Lumea sportului l-a catalogat pe Roger Federer drept un adevărat geniu care a scris istorie în tenis. Sportivul elvețian a fost numărul 1 mondial timp de 310 săptămâni și a cucerit 103 titluri în circuitul profesionist de tenis.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.