Simona Halep a fost suspendată temporar pentru dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022. Momentan, ea așteaptă verdictul din partea organizației independente Sports Resolutions.

După această suspendare, Simona Halep a coborât 562 de locuri în clasamentul WTA și a ieșit din top 1000. Ea se află acum pe locul 1140, cu doar 10 puncte. În schimb, Sorana Cîrstea este cea mai bine clasată jucătoare română, urcând un loc și aflându-se pe poziția 30, cu 1405 puncte. Jaqueline Cristian ocupă locul 100, urcând două poziții și având 711 puncte.

Topul jucătoarelor WTA

În continuare, poloneza Iga Swiatek este lider în clasament, având 9955 de puncte. Pe locul doi se află belarusa Arina Sabalenka, cu 8746 de puncte, urmată de americanca Jessica Pegula, cu 5945 de puncte. Coco Gauff, câștigătoarea de la Cincinnati, a urcat un loc și se află pe poziția 6, cu 4595 puncte. De asemenea, finalista Karolina Muchova a urcat 7 locuri și a intrat în Top 10, ocupând poziția 10, cu 2995 puncte.

Zi grea pentru Simona Halep! Sportiva a ieșit din Top 1000 WTA. Iată pe ce loc se află în prezent

Suspendarea Simonei Halep

Suspendarea Simonei Halep pentru dopaj a fost cauzată de depistarea pozitivă la Roxadustat la US Open 2022. Momentan, se așteaptă verdictul din partea organizației independente Sports Resolutions pentru a afla consecințele pe care le va suporta Simona Halep în cazul în care va fi considerată vinovată.

Persoane importante din lumea sportului s-au implicat în situația Simonei Halep și i-au fost alături sportivei. De asemenea, foști antrenori ai sportivei au vorbit despre aceasta și au precizat că Simona Halep nu s-ar fi dopat niciodată.