În cursul zilei de astăzi, liderii coaliției de guvernare vor publica cele 17 măsuri de sprijin din pachetul socio-economic. Aceste măsuri ar trebui să îi ajute pe români să facă față valului de scumpiri, nu doar la alimente, ci și la carburanți și energie.

De asemenea, și producătorii agricoli, cei din industria alimentară sau chiar operatorii economici vor fi ajutați. Precizăm că scumpirea energiei și a carburanților a dus la o teroare totală pe piață.

Ajutor pentru românii vulnerabili

Se pare că pe lista măsurilor care ar putea să îi ajute pe români se află mai multe idei. În ultimele zile, politicienii au tot vorbit despre ele. În primul rând, reamintim de acele vouchere de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile. Acestea se vor acorda o dată la două luni. De asemenea, ele vor fi folosite doar pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Aceste vouchere vor mai fi acordate familiilor monoparentale, persoanelor asistate social, celor cu venituri mai mici de 1.500 de lei și angajaților plătiți cu salariul minim pe economie.

Zi de foc pentru toți românii! Astăzi se va face marele anunț: Se dau bani de la stat?
Sursa: Social Media

Creșterea salariului minim cu 200 de lei fără să fie impozitați cu CAS este o altă măsură. Ea ar putea fi aplicată numai în mediul privat. Precizăm că nu va fi obligatorie pentru operatorii economici.

Și majorarea tichetelor de masă este o altă măsură importantă pentru elevii care provin din familii defavorabile. Marii transportatori ar putea să se bucure de o reducere de 50 de bani la prețul la benzină și motorină.

Măsurile trebuiau să fie anunțate mai devreme, însă liderii coaliției au amânat de două ori anunțarea lor. Trebuie precizat că momentan, soluțiile găsite de formațiunile aflate la guvernare se află încă pe hârtie. Ele încă nu au ajuns la guvern. Așadar, ele nu pot fi aplicate mai devreme de începutul lunii mai.