Fostul campion olimpic la luptele greco-romanco Gheorghe Berceanu s-a stins din viață.

Este doliu în sportul românesc. Un mare campion, medaliat olimpic s-a stins din viață. Anunțul trist al decesului a fost făcut public de Federația Română de Lupte. Sportivul a trecut în neființă la vârsta de 72 de ani și a lăsat în urmă o carieră vastă și multă durere.

Fostul campion olimpic la luptele greco-romanco Gheorghe Berceanu s-a stins din viață. „Hercule de buzunar”, așa cum era numit, a decedat la vârsta de 72 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de CSA Steaua București și Federația Română de Lupte. Fanii sunt îndurerați. Gheorghe Berceanu și-a descoperit pasiunea pentru luptele greco-romane încă de pe vremea când era doar un copil. Acesta a activat la Clubul Electroputere din Craiova, sub îndrumarea antrenorului Ilie Marinescu. Ulterior a fost transferat la clubul Steaua București.

„Federaţia Română de Lupte îşi exprimă regretul faţă de pierderea uriaşă a celui care a scris o însemnată parte a istoriei luptelor româneşti. Sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor!”, a anunțat Federația Română de Lupte, pe Facebook.

Zi de doliu în lumea sportului românesc! Un mare campion s-a stins din viață
Social media

Gheorghe Berceanu, o carieră vastă

Gheorghe Berceanu a lăsat în spate o carieră vastă. Acesta a reușit să cucerească opt titluri naționale și a participat și la două ediții ale Jocurilor Olimpice. La Munchen, în 1972, a obținut titlul olimpic, iar în 1976, la Montreal, a obținut medalia de aur. De asemenea, Gheorghe Berceanu a fost și triplu campion european în anii 1970, 1972 și 1973, dar și dublu campion mondial în 1969 și 1970.

După ce și-a încheiat cariera, Gherghe Berceanu a devenit antrenor la secția de lupte greco-romane a clubului Steaua București. Acesta a primit și titlul de Sportiv Emerit, iar în anul 2000 și i-a fost conferit și Ordinul național ”Pentru Merit” în grad de cavaler.

„La Olimpiada de la Munchen ’72, Gheorghe Berceanu cucerea titlul la greco-romane, cat. 48 de kg, spulberându-şi toţi adversarii. Inima ‘uriaşului’ luptător a încetat să mai bată la doar 72 de ani. Gheorghe Berceanu a fost şi va fi un erou al luptelor româneşti. Supranumit ‘Hercule de buzunar’, pentru statura sa (avea doar 1,50 metri), sportivul legitimat la Steaua a avut rezultate uriaşe pe saltea.”, a transmis CSA Steaua Bucureşti, pe pagina oficială de Facebook.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.