Fotbalistul Ioan Bucu s-a stins din viață. Acesta a decedat la vârsta de 66 de ani

Este zi de doliu în lumea fotbalului românesc. Unul dintre marii jucători, ce a performat și pentru naționala României s-a stins din viață. Anunțul trist al decesului a fost făcut de către clubul la care a jucat ani de zile. Fanii au fost surprinși de veste și își transmit regretele.

Fotbalistul Ioan Bucu s-a stins din viață. Acesta a decedat la vârsta de 66 de ani. A fost portar al echipelor Politehnica Iaşi şi Dinamo Bucureşti, dar şi al naţionalei României. Anunțul trist al decesului a fost făcut public de către clubului ieșean FC Politehnica.

Ioan Bucu s-a născut în județul Botoșani și a început cariera de sportivi la o vârstă fragedă. Acesta a deputat la echipa locală Tractorul, iar mai apoi și-a croit un drum sigur către succes. S-a mutat la Iași, unde a început să activeze în diverse grupări sportive, ulterior devenind portar la echipa din Copou. Talentul său a atras atenția, iar în 1978 a ajuns în loturile naționale.

Zi de doliu în fotbalul românesc! Un mare jucător s-a stins din viață. „Avea calitățile incontestabile…”
Social media

Ioan Bucu a decedat

Pe lângă activitatea de la naționala României, Ioan Bucu a activat și la Politehnica Iaşi şi Dinamo Bucureşti. După retragerea din activitate, fotbalistul a lucrat în administrație fiind conducătorul secției de fotbal la clubul ieșean, dar și directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Iași.

„Fostul mare portar al Politehnicii Iași a încetat, astăzi, din viață!  Născut la data de 26.01.1956 la Săveni, județul Botoșani, Ioan Bucu a început fotbalul la echipa locală, Tractorul. Apoi, îndrumat de tatăl său a venit la Iași pentru studii și nu a durat mult până să ajungă în vestiarul echipei din Copou.

Calitățile incontestabile au atras atenția selecționerilor și Ioan Bucu a ajuns la loturile naționale. A debutat sub tricolor în Turcia, în 1978. Apoi a apărat poarta României la Universiada din 1979, găzduită de Mexic.

În 1985 a fost transferat la Dinamo București. Iar în 1988 a revenit la Poli. După încheierea carierei sportive a lucrat în administrație fiind conducătorul secției de fotbal la clubul ieșean, dar și directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Iași.

Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Politehnica Iași.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.