Reclamă
Reclamă

Raportul pierderilor dintre militarii ruși și cei ucraineni este în acest moment de șase la unu, în sensul că pentru fiecare militar ucrainean ucis sau rănit pe front, rușii pierd șase, a dezvăluit președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat publicației The Philadelphia Inquirer, informează Kyiv Independent.

„Într-adevăr, ei (rușii) au mai mulți oameni decât noi și adevărul e că noi avem mai multă grijă față de oamenii noștri. Nu vom avea mai mulți oameni decât rușii, pe front”, a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a adăugat că inițial acest raport era de 4:1 dar între timp el a crescut la 6:1, în urma ofensivelor și atacurilor declanșate în această vară de armata rusă în direcțiile Harkov (nord-est) și Pokrovsk (regiunea Zaporojie, sudul Ucrainei).

Reclamă

Conform informațiilor publicate de armata ucraineană, Rusia a pierdut până acum peste 540.000 de militari (morți sau răniți).

La începutul lunii iunie, Vladimir Putin declara că ucrainenii au suferit pierderi de cinci ori mai mari decât Rusia în acest răboi, fără a da însă cifre exacte.

O investigație realizată la finalul lunii iunie de două publicații independente ruse a dezvăluit că cel puțin 64.000 de militari ruși au murit în Ucraina. În luna februarie, Zelenski a prezentat primul bilanț oficial al pierderilor suferite de armata ucraineană: peste 31.000 de morți.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro