Volodimir Zelenski și Olena au participat ieri, pe 17 mai la funeraliile lui Leonid Kravciuk, în Kiev. A fost primul președinte al Ucrainei Independente între anii 1991-1994, potrivit News.ro. Acesta s-a stins din viață pe 10 mai, fiind în vârstă de 88 de ani.

Cu acest „prilej”, Zelenski și soția sa s-au afișat pentru prima dată împreună, de când a început războiul în Ucraina, pe 24 februarie. În imaginile publicate de presă, cei doi par a fi calmi, dar totuși epuizați. Au depus o coroană de flori la sicriul lui Kravciuk și au petrecut ceva timp acolo.

Zelenki și Olena, la omagiul lui Leonid Kravciuk

Olena Zelenski a apărut în public alături de soțul ei după o lună de zile în care a mărturisit că a ținut legătura cu acesta doar prin telefon. De când a izbucnit cruntul război, aceasta s-a temut că viața ei și a copiilor va fi expusă pericolului dacă își vor face apariția în capitala ucraineană.

Prima Doamnă a considerat că este mai bine să-și petreacă timpul într-un domeniu privat și să se ferească de armatele ruse care ar fi putut s-o ucidă atât pe ea, cât și pe cei mici. Cei doi au fost îmbrăcați în doliu și au părut destul de afectați de cele întâmplate.

Zelenski, prima apariție în public alături de soția să, de la izbucnirea războiului. Imaginile inedite au impresionat o întreagă lume! FOTO
EPA, Profimedia

Cum s-au cunoscut Volodimir Zelenski și Olena

Olena și-a cunoscut marea dragoste în jurul anilor 1990. Pe acea vreme, Prima Doamnă a Ucrainei era studentă la arhitectură, în cadrul Facultății de Inginerie de la Krivoi Rog. La acel moment avea 25 de ani și s-a îndrăgostit de Volodimir la prima vedere. Atunci, președintele era actor de comedie.

Cuplul prezidențial are 2 copii. O adolescentă pe nume Oleksandra, în vârstă de 17 ani și pe Kirilo, un băiețel de numai 9 ani. Împreună se bucură de o familie frumoasă, însă în ultimele luni, cei 4 membri au fost nevoiți să treacă prin clipe grele, având în vedere situația critică din Ucraina.