Reclamă
Reclamă

„Această lună poate aduce Ucrainei şi mai multă putere, în special în protejarea cerului”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. El a subliniat importanţa armelor cu rază lungă de acţiune, a avioanelor de luptă şi a sistemelor de apărare aeriană, care sunt factori cruciali în cursul războiului şi trebuie să influenţeze situaţia în favoarea Ucrainei.

„Astăzi, am avut mai multe întâlniri cu echipa noastră de relaţii internaţionale, echipa Oficiului şi a Ministerului Afacerilor Externe. Am discutat în detaliu toate planurile pentru luna iulie – această lună poate aduce Ucrainei şi mai multă forţă, în special în ceea ce priveşte protejarea cerului şi aducerea unei securităţi reale în ţara noastră. Vedem clar ce trebuie să realizăm în negocierile cu partenerii – în primul rând cei americani”, a transmis preşedintele Ucrainei.

Zelenski a menţionat şi întâlnirea cu o delegaţie a Congresului din Camera Reprezentanţilor: „Am mulţumit Americii, tuturor prietenilor americani ai Ucrainei şi ordinii internaţionale bazate pe reguli. Este foarte important să menţinem credinţa neclintită că viaţa trebuie să prevaleze asupra războiului rusesc şi asupra tuturor ambiţiilor ostile ale lui Putin. Acest lucru este absolut posibil. Dar este posibil numai cu curajul continuu nu numai al poporului nostru, ci şi al partenerilor noştri”.

Reclamă

Preşedintele Ucrainei a reiterat nevoia de echipamente militare de calitate şi în cantităţi suficiente: „Armele cu rază lungă de acţiune, avioanele de luptă pentru Ucraina – de calitate şi în cantitate suficientă, şi mai multe sisteme de apărare aeriană – sunt factori cruciali care afectează întregul curs al acestui război şi trebuie să-l influenţeze exclusiv în favoarea noastră – în interesul comun al tuturor naţiunilor care preţuiesc viaţa şi doresc o lume paşnică, şi aşa va fi”.

În plus, Zelenski a subliniat cooperarea cu partenerii europeni şi pregătirile pentru apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană: „De asemenea, pregătim noi măsuri comune cu partenerii noştri din Europa, iar lunile următoare ar trebui să demonstreze progrese în apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană, inclusiv procedura de screening şi pregătirea termenilor viitorului acord privind aderarea Ucrainei la UE. Vor exista, de asemenea, noi acorduri bilaterale de securitate cu partenerii noştri”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro