În timp ce prețurile alimentelor au explodat în ultima perioadă, la Covasna, legumele zac aruncate pe marginea drumul. Grozăvia a fost descoperită recent de autorități.

Zeci de saci plini cu legume au fost abandonați lângă o șosea

Contextul economic de la nivel mondial i-a determinat pe mulți să  se teamă de o criză alimentară globală. Cei din fruntea statelor au emis garanții că acest lucru nu se va întâmpla. Totuși, mulți oameni duc groaza unui astfel de moment. De altfel, inclusiv Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că România nu se va confrunta cu o criză alimentară. În schimb, se va confrunta cu creșteri de prețuri.

În timp ce toate aceste realități fac parte din prezentul nostru există și cazuri în care se face risipă de alimente respectiv legume. Se întâmplă în Covasna unde reprezentanții ai Direcției de Drumuri Brașov au descoperit la marginea orașului zeci de saci cu legume aruncați în șanț.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Majoritatea legumelor erau deja are alterate astfel că autoritățile au fost nevoite să facă curățenie la marginea șoselei.De altfel cartofi varză castraveți stricate emană un miros extrem de neplăcut în zonă. Drumarii atragă atenția celor care intenționează să arunce astfel de deșeuri la marginea drumurilor.

Toți românii trebuie să știe că astfel de gesturi sunt interzise.De altfel pentru aruncarea gunoaielor în șanțuri rău intenționații pot fi posibil de amenzi.

Mulți producători locali abandonează comerțul în piață

Din nefericire situația actuală financiară prin care trec românii îi afectează nu doar pe marii producători și pe cei locali.Cei mai mulți dintre aceștia se trezesc că rămân cu marfa nevândută pe tarabe. Astfel legumele conservele sau fructele din perete perisabile dacă nu sunt vândute într-un anumit interval de timp sunt aruncate. Bugetele românilor sunt serios afectate în această perioadă de creștere a prețurilor. Astfel,  puterea de cumpărare a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni. Din acest motiv și piețarii resimt din plin situația dificilă.