Reclamă
Reclamă

Zece persoane urmărite internațional, care aveau mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sau de arestare preventivă, au fost aduse înapoi în țară în ultima săptămână, conform Poliției Române. Noua lege îi obligă pe fugari să-și suporte cheltuielile de aducere în țară.

„Fugarii” cu vârste cuprinse între 27 și 48 de ani au fost aduși din Franţa, Italia, Spania, Germania şi Marea Britanie. Aceștia au fost încarcerați pentru executarea mandatelor sau sentințelor.

Printre cei zece aduși în țară, se numără un bărbat de 48 de ani din Olt, urmărit internațional pentru tentativă de omor. Fugarul adus din Germania avea un mandat de executare pentru o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani.

Reclamă

Totodată, un alt bărbat în vârstă de 46 de ani, din Bucureşti, era urmărit internaţional pentru trafic de migranţi. Acesta a fost adus din Marea Britanie, cu un mandat de arestare preventivă.

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a declarat în martie că „de la începutul anului, în decurs de două luni şi jumătate, au fost aduşi 178 de fugari în România. România anul trecut a fost obligată să plătească peste 20 milioane de lei pentru a aduce în ţară fugarii”.

În ianuarie, ministra Justiției afirmase că „autoritățile române au preluat din străinătate 1004 persoane condamnate anul trecut, dintre care 735 de fugari și 269 de deținuți transferați”.

Legea promulgată la începutul lunii iunie vizează limitarea fenomenului „fugarilor” și descurajarea atitudinii infracționale. „Este un lucru de bun simţ şi absolut normal într-un stat de drept”, a spus Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, despre noul act normativ.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro