Reclamă
Reclamă

Apărarea Civilă din Fâșia Gaza a anunțat că zece membri ai familiei liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, au fost uciși marți într-un atac aerian israelian împotriva unei tabere de refugiați din Gaza, transmite AFP, citată de Agerpres.

Zahr Haniyeh, sora liderului mișcării islamiste palestiniene, a fost ucisă în acest raid împotriva taberei de refugiați Shati, a indicat Mahmoud Bassal, purtător de cuvânt al Apărării Civile. Potrivit acestuia, alte nouă persoane au murit, iar altele sunt rănite.

Trupurile au fost transportate la spitalul Al-Ahli din Gaza.

Reclamă

„Un număr de martiri se află încă sub dărâmături. E dificil să-i găsim din cauza lipsei de echipamente și de carburant”, a declarat Bassal pentru AFP.

În aprilie, trei fii și patru nepoți ai lui Haniyeh, care trăiește în exil în Qatar, au murit în urma unei lovituri israeliene în tabăra Shati.

Armata israeliană a confirmat că i-a ucis într-o lovitură aeriană pe cei fii ai lui Haniyeh, pe care i-a numit „agenți militari ai organizației teroriste Hamas”.

Ismail Haniyeh a indicat atunci că aproximativ 60 de membri ai familiei sale au fost uciși de la începutul războiului, pe 7 octombrie.

Cel mai recent bilanț anunțat de guvernul Hamas este de 37.626 de morți în Fâșia Gaza, în majoritatea lor civili.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro