Zborurile de pe Aeroportul Otopeni se vor relua în urmatoareale zile. Anunțul vine însă cu o serie de reguli noi pentru pasageri În contextul epidemiologic pe care România l-a traversat. Vor fi impuse măsuri de sistantare socială. Zborurile au că destinații Germania, Austria, Bulgaria, Cipru  sau ungaria.

Reclamă

Zborurile europene, cu măsuri la pachet

Zborurile către principalele detsinatii europene vor fi reluate. Până mâine însă mai există în vigoare un act normativ care interzicea cursele către țări precum Spania sau Italia. de asemenea regulă a fost aplicată și pentru destinații precum Marea Britanie, franța sau Belgia. Zborurile vor avea însă o serie de măsuri noi de prevenție.

Reclamă

„Când pasagerul ajunge la aeroport, merge în primul rând la un cort. Aceste corturi sunt amplasate în parcarea aeroportului. Aici se face și controlul temperaturii, urmând că pasagerii, în grupuri de maximum 50 de oameni, să meargă la formalitățile de check-în. Abia în zona de îmbarcare există din nou banchete, acolo unde pasagerii pot din nou să staționeze.” a declarat Valentin Iordache directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coandă.

Zborurile vor fi efectuate conform orarelor însă seeria de reguli va viza și transferul din aeroport către avion Autobuzele vor funcționa dar la jumătate din capacitate astfel încât pasagerii să poată păstra distanță.

”După fiecare punct de control sunt amplasate dispensere cu gel dezinfectant. La îmbarcare, autobuzele sunt utilizate la maximum 50% din capacitate. Purtarea obligatorie a măștii pe nas și pe gură în tot terminalul. Şi în avion, dar responsabilitatea revine deja companiei”, mai adaugă Valentin Iordache.

TAROM reia cursele

Zborurile efectuate de Tarom pe cursele București Atena sunt disponibile tot de astăzi. Următorul zbor comerical se va desfășura miercuri către Germani (Frankfurt.

De asemenea, de astăzi, compania TAROM a reluat cursele pe ruta București – Atena, iar următorul zbor comercial în regim normal este programat pentru miercuri, spre Frankfurt – Germania. De asemenea, operează și zboruri charter speciale – spre Amsterdam, Barcelona, Madrid, Bruxelles și Londra.