Luna septembrie a fost o perioadă destul de tumultoasă pentru călătorii din întreaga lume.

Deși întârzierile de avion sunt un lucru destul de comun întâlnit, liniile aeriene și pasagerii lor au suferit destul de multe incoveniențe în decursul lunii acesteia.

Sistemul de control al traficului aerian din Franța a cedat în data de 1 septembrie, producând întârzieri pentru zborurile de pe teritoriul Franței și al Angliei. Sute de zboruri au fost decalate sau chiar amânate, iar acest factor a contribuit la aglomerarea zborurilor din întreaga Europa.

Acestui eveniment i-a urmat apoi greva din Italia din data de 6 septembrie, care a avut și ea un impact puternic asupra spațiului aerian.

Deși în prezent pare că totul este în regulă, compania britanică British Airways încă întâmpină probleme.

Acestea se datorează grevei uniunii piloților BALPA, din cauza căreia zborurile companiei au fost anulate complet în zilele de 9 și 10 septembrie. Cu toate că British Airways a încercat din răsputeri să amelioreze impactul asupra călătorilor, se pare că o altă grevă este anunțată pentru data de 27 Septembrie conform airclaim.com.

British Airways a făcut astăzi următorul anunț:

„Suntem pregătiți să negociem în continuare cu ei. Ca rezultat, ne vom reorganiza programul de zbor și vom oferi pasagerilor afectați opțiunea de a primi o returnare integrală a banilor sau opțiunea de a rezerva un zbor pentru o altă zi sau cu o altă companie aeriană.”

În cazul altor evenimente, compania și-a luat angajamentul de a-și informa în cel mai scurt timp posibil pasagerii despre eventualele schimbări.