Netflix și Youtube sunt două dintre cele mai mari platforme din online. Aparent, cele două activează în domenii diferite și doar publicul lor este cel care se intersectează. Mai nou, Youtube pregătește primii pași de „invadare” a teritoriului Netflix și are toate șansele să piardă din utilizatori.

Netflix s-a impus pe piața platformelor de difuzare a filmelor și serialelor. În pandemie, aplicația a câștigat teren în fața competitorilor, dar într-un domeniu atât de schimbător precum online-ul, nimic nu este sigur. Drept dovadă, prima lovitură pe care o „încasează” platforma este chiar din partea celor de la Youtube.

Youtube a făcut constant îmbunătățiri, astfel încât să mulțumească toate categoriile de public. Acum, platforma video are toate șansele să detroneze Netflix, iar asta datorită celei mai noi implentări. Oamenii din spatele platformei lucrează pentru a aduce în biblioteca de videoclipuri deja existe, show-uri și seriale de pe Netflix.

Youtube, un fel de Netflix, dar fără bani

Cei care vor să aibă acces la noile materiale puse la dispoziție de către Youtube o vor putea face fără bani. Asta dacă nu vor abonament Premium care îi scutește de reclame. Platforma a făcut deja o cercetare la nivel de piață și mulți utilizatori se arată mult mai încântați de oferta Youtube decât ceea ce primesc de la Netflix.

Această mișcare a celor de la Youtube s-ar putea să-i impacteze foarte mult pe cei de la Netflix. Săptămânile trecute, iubitorii de filme și seriale au primit o veste proastă. Mai exact, platforma de streaming nu va mai permite ca un singur cont de Netflix să fie folosit de mai mulți utilizatori.

Totuși, există și o variantă de mijloc. Dacă există utilizatori care vor să se folosească în continuare de abonament în același regim, se va percepe o taxă suplimentară de 3 euro. Chiar dacă nu este o sumă mare, abonații nu au fost prea fericiți.