Platforma Youtube a primit nenumărate critici referitoare la jignirile, aminințările sau hărțuirile care apar în clipuri, iar aceștia au actualizat politicile, incluzând restricții pentru ameninţările implicite şi insultele premeditate, relatează DPA.

Reprezentanții de la Youtube au declarat că mereu au fost interzise pe platformă clipurile care conțin amenințări explicite la adresa cuiva sau încurajări la fapte de hărțuire, însă acum au mai adăugat în politica lor și ameninţările implicate şi limbajul insultător.

„Nicio persoană nu ar trebui supusă hărţuirii care sugerează violenţă”, a spus Matt Halprin, vicepreşedinte al YouTube, într-o postare pe blogul platformei.

„În afară de ameninţări, există şi limbaj insultător care merge prea departe”, a adăugat el.

Noile reguli adăugate în politica Youtube interzic conţinuturile care insultă premeditat pe cineva pe baza unor criterii precum rasa, genul sau orientarea sexuală, a spus Halprin.

Aceste interdicții apar după ce jurnalistului Carlos Maza a fost atacat pe baza originii sale sexuale și etnice de către Steven Crowder, actorul de comedie conservator şi gazdă de emisiuni pe YouTube. Jurnalistul s-a plâns de nenumărate hărțuiri din partea actorului pentru faptul că se identifică gay.

Deși la începutul disputei Youtube susținea că afirmațiile făcute de Crowder nu le încalcă politica, ulterior aceștia au suspendate posibilitatea actorului de a obţine încasări din reclame.

Conform noii politici Youtube, o parte din filmulețele postate de Crowder vor fi eliminate.