Reclamă
Reclamă

Atleta ucraineană Yaroslava Mahuchikh a stabilit duminică un nou record mondial la săritura în înălțime, cu o performanță de 2,10 metri, în cadrul etapei de la Paris a Diamond League. Astfel, ea a doborât un record ce data din 1987.

Sportiva, în vârstă de 22 de ani, a respins sugestiile conform cărora această realizare o face favorită clară pentru Jocurile Olimpice de la Paris, care încep pe 26 iulie. „Aștept cu nerăbdare Jocurile Olimpice de aici. Sunt sigură că va fi o competiție minunată, cu o atmosferă și mai bună, dar știu că va fi greu și foarte competitiv”, a declarat ea, potrivit news.ro.

Mahuchikh a surclasat-o pe campioana mondială în sală, australianca Nicola Olyslagers. Ambele concurente au reușit să treacă înălțimea de 2,01 metri la a doua lor încercare. Mahuchikh, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ridicat ștacheta la 2,07 metri și a depășit-o din nou la a doua încercare, stabilind un record al Ucrainei.

Reclamă

Ulterior, ea a reușit să sără la 2,10 metri din prima încercare, în aplauzele publicului prezent pe Stade Charlety din sudul Parisului. Astfel, Mahuchikh a depășit recordul sportivei din Bulgaria, Stefka Kostadinova, stabilit în 1987 cu un centimetru.

„În sfârșit, am înscris Ucraina în istoria atletismului mondial”, a declarat Mahuchikh, care și-a părăsit orașul natal Dnipro la începutul anului 2022 după invazia rusă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a felicitat-o pe Mahuchikh: „Yaroslava a doborât recordul anterior, care a rezistat timp de 37 de ani, și a demonstrat lumii întregi adevărata voință ucraineană de a câștiga”, a scris el pe X. „Îți mulțumesc, Yaroslava, pentru că ai ridicat steagul ucrainean atât de sus și ai obținut această victorie pentru țara și poporul nostru. Fiecare astfel de victorie este incredibil de importantă pentru forța și unitatea noastră”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro