Go Back

Papanași cu brânză de vaci

Gabriela Nitu
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Course Desert
Cuisine specific românească
Servings 10 porții

Ingredients
  

  • 700 g brânză de vaci proaspătă
  • 120 g zahăr pudra
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță esență naturală vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 ouă medii
  • 350-400 g făină
  • 1 /2 linguriță bicarbonat
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 l ulei pentru prăjit

Instructions
 

  • Pentru început punem brânza de vaci la scurs într-o sită. O lăsăm astfel în jur de 2-3 ore la frigider, apoi amestecăm brânza cu zahărul pudră și cel vanilat, esență de vanilie și coajă de lămâie, apoi adăugăm ouăle și amestecăm până se omogenizează compoziția.
  • Încorporăm apoi făina și bicarbonatul. Amestecăm până se omogenizează aluatul.
  • Ne umezim mâinile cu apă, și modelăm bile pe care le turtim un pic. În mijloc le facem o gaură cu un deget și apoi le dăm puțin prin făină (dacă avem făină pe masă de lucru este perfect).
  • Procedăm astfel până terminăm aluatul, ar trebui să iasă cam 20 de bucăți cu diametrul de 6 cm sau 10 bucăți mai mari și biluțe exact câți papanași modelăm. 
  • Punem într-o tigaie uleiul și îl încingem. Prăjim papanașii pe amble părți, la foc mic-mediu, până se rumenesc.
  • Îi servim cu smântână și dulceață de mure (sau de care dorim).
Keyword papanași