WhatsApp va împiedica capturile de ecran. WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații mobile din lume. Din motive de securitate, serviciul de mesagerie instantanee introduce în mod constant noi caracteristici pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor săi. Iată noua funcție care va asigura securitatea conținutului.

Care este noua funcție pe care WhatsApp o va include pentru a asigura securitatea conținutului confidențial?

Sursa: Colaj Substantial

WhatsApp este un serviciu de mesagerie instantanee care le permite utilizatorilor să facă schimb de mesaje și conținut multimedia cu contactele lor, oriunde s-ar afla. Aplicația, dezvoltată de Meta, adaugă în mod constant noi caracteristici pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor săi și pentru a le proteja confidențialitatea. De ceva timp, WhatsApp permite utilizatorilor să partajeze fotografii și videoclipuri pentru o singură vizualizare.

Similar cu Snapchat, utilizatorii pot partaja o fotografie sau un videoclip cu contactele lor, care va dispărea după prima deschidere. Această funcție permite publicarea de conținut temporar în aplicație fără a fi salvat. Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca unele persoane de contact să facă capturi de ecran pentru a imortaliza un conținut care ar trebui să dispară.

Pentru a preveni acest lucru și pentru a asigura confidențialitatea utilizatorilor săi, WhatsApp va include o nouă funcție care va împiedica capturile de ecran ale conținutului cu o singură vizualizare.

WhatsApp va împiedica capturile de ecran ale conținutului cu o singură vizualizare

WhatsApp inovează constant. Trimiterea de conținut cu o singură vizualizare este un exemplu perfect în acest sens. Această funcție vă permite să trimiteți fotografii sau clipuri video care sunt șterse automat după vizualizare, fără a fi salvate.

Cu toate acestea, este posibil să faceți capturi de ecran ale acestui conținut și să le salvați. Aceste capturi de ecran pot fi folosite ulterior pentru șantaj . Din acest motiv, WhatsApp va oferi în curând o funcție de blocare a capturilor de ecran cu conținut de unică folosință. Această funcție este deja prezentă în aplicațiile care conțin informații sensibile, cum ar fi Google Pay sau aplicațiile bancare.