Iată cum poți trimite fotografii și video-uri ce pot fi văzute doar o dată.

WhatsApp, aplicația de mesagerie instantanee, continuă să fie actualizată în mod constant și să dezvolte noi caracteristici pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor săi, pentru a oferi un serviciu mai bun și pentru a o face mai ușor de utilizat.

Cele mai recente știri se află deja în aplicația dvs. și în toate chat-urile dvs. și vă permite să vă vizualizați videoclipurile și fotografiile doar o singură dată. Iată cum funcționează!

Ce este această nouă funcție WhatsApp?

Aceasta este o funcție pe care aplicația de mesagerie instantanee o oferă pentru a vă permite să trimiteți conținut confidențial care va fi șters după ce va fi vizualizat. Mesajele din această funcție sunt protejate prin criptare end-to-end, ceea ce împiedică chiar și WhatsApp să le acceseze.

Cu această nouă opțiune, utilizatorii nu numai că vor utiliza mai puțin spațiu pe fiecare dispozitiv mobil, dar se vor bucura și de un nivel mai ridicat de confidențialitate.

Sursa: Social media

Cum să trimiteți o fotografie sau un videoclip care poate fi vizualizat doar o singură dată?

Intră într-una dintre conversațiile tale WhatsApp și urmează acești pași:

Selectați fotografia sau videoclipul pe care doriți să îl partajați și, dacă ați activat această funcție, va apărea un „1″ lângă butonul „Trimite” din zona de text.

Atunci când destinatarul primește și deschide mesajul, îl poate vizualiza doar o singură dată. Atunci când fișierul media este vizualizat, mesajul va fi marcat ca fiind „deschis”.

Rețineți că, dacă persoana căreia i-a fost trimis mesajul nu deschide fotografia sau videoclipul în termen de 14 zile de la trimiterea acestuia, fișierul va dispărea din conversație.

Este această funcție disponibilă și pe WhatsApp Web?

Această funcție este disponibilă în prezent doar pe dispozitivele mobile, dar ar trebui să fie disponibilă și pe WhatsApp Web.

Ce trebuie să știți despre această nouă funcție WhatsApp

Dacă dezactivați opțiunile de redare, destinatarul va putea în continuare să vadă dacă ați deschis fotografii sau clipuri video, dar nu veți putea ști când destinatarul a deschis imaginea.

Dacă partajați o astfel de imagine într-un grup, veți putea vedea când ceilalți participanți deschid fotografiile care expiră, chiar dacă ați dezactivat opțiunile de redare.

Trebuie remarcat faptul că destinatarul poate salva fotografia sau videoclipul folosind funcțiile de captură de ecran sau de înregistrare a ecranului, dar WhatsApp nu vă va putea informa despre acest lucru, deoarece nu există o detectare a capturii de ecran.

Contactele blocate din grupurile partajate pot deschide în continuare aceste fotografii și clipuri video.

Dacă trimiteți această fotografie unei persoane care nu a activat această funcție, ea va fi în continuare activă.

Rețineți întotdeauna că trebuie să folosiți această funcție numai pentru mesajele către persoanele de încredere. Pentru că mecanismul de securitate poate fi anulat prin realizarea unei capturi de ecran pe telefonul mobil sau prin realizarea unei fotografii cu un alt smartphone. Pentru a remedia această problemă, WhatsApp investighează în prezent posibilitatea de a bloca capturile de ecran în viitor.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.