WhatsApp, o aplicație a companiei Meta, a anunțat recent o schimbare majoră privind limita de vârstă pentru utilizatorii săi din Uniunea Europeană și Marea Britanie, scăzând această limită de la 16 la 13 ani. Schimbarea, care a devenit efectivă miercuri, 10 aprilie, a provocat nemulțumirea organizațiilor de protecție a copiilor, cum ar fi ONG-ul “Smartphone Free Childhood”, care acuză Meta de neglijența față de siguranța minorilor.

Mark Bunting, directorul strategiei de siguranță online de la Ofcom în Marea Britanie, a subliniat angajamentul agenției de a amenda companiile de social media care nu protejează corespunzător copiii online, promițând acțiuni ferme odată ce vor intra în vigoare noile puteri ale Ofcom anul viitor.

Meta a răspuns preocupărilor prin implementarea unor noi funcții de siguranță pentru protecția utilizatorilor, în special a celor tineri. Printre acestea se numără testarea unui filtru de “Protecția nuditații” pe Instagram pentru mesajele directe ale minorilor, ce va estompa automat conținutul detectat ca având nuditate.