Reclamă
Reclamă

O companie care operează o parte din căile ferate din Japonia introduce, ca nou angajat, un robot umanoid cu brațe enorme care pot fi echipate cu lame sau pensule de vopsea. Acesta va fi folosit pentru a circula pe șinele de tren și va lucra la întreținerea rețelei feroviare care se află în serviciul companiei care l-a proiectat, informează The Guardian.

Începând din această lună, utilajul enorm, care este asemănător cu robotul Wall-E, va circula pe șine și va fi folosit pentru lucrări de întreținere a rețelei de cale ferată.

Robotul are 12 metri înălțime, ochi de sticlă și un cap mic, precum și brațe mari care pot fi echipate cu lame sau pensule de vopsea.

Reclamă

Noul angajat umanoid al West Japan Railway va fi urmărit de operatorul său care va sta într-o cabină de pilotaj, „văzând” prin ochii robotului prin intermediul camerelor și acționând membrele și mâinile sale puternice de la distanță.

Cu o rază de acțiune verticală de 12 metri, robotul poate folosi diverse atașamente pentru brațele sale pentru a transporta obiecte de până la 40 kg, pentru a picta sau pentru a folosi un fierăstrău cu lanț.

Deocamdată, sarcina principală a robotului se va concentra pe tăierea ramurilor copacilor de-a lungul șinelor și pe vopsirea cadrelor metalice care țin cablurile deasupra trenurilor, a spus compania.

Tehnologia va ajuta la umplerea golului produs de lipsa de muncitori în Japonia, precum și la reducerea accidentelor, cum ar fi căderea lucrătorilor de pe locuri înalte sau suferirea acestora de șocuri electrice, a spus compania.

„În viitor, sperăm să folosim roboți pentru toate tipurile de operațiuni de întreținere a infrastructurii noastre,” iar acesta ar trebui să ofere baza unui studiu de caz pentru cum să facem față lipsei de forță de muncă, a declarat președintele companiei, Kazuaki Hasegawa, într-o conferință de presă recentă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro