Reclamă

Potrivit unui studiu publicat într-o revistă de specialitate, persoanele care trăiesc cu un partener tind să aibă un nivel mai scăzut al glicemiei. Acest lucru se aplică indiferent de calitatea relației dintre cei doi.

Diabetul este o boală cronică care afectează modul în care organismul gestionează zahărul (glucoza) din sânge. Există două tipuri principale de diabet: diabetul tip 1 și diabetul tip 2. Suferinzii trebuie să fie atenți la alimentele pe care le consumă, precum și la exercițiile fizice pe care le fac. În caz contrar, boala se va agrava.

Cercetătorii spun că a fi implicat într-o relație și a locui cu acea persoană poate fi o sursă de sprijin social. Acest lucru ar avea un impact asupra sănătății dumneavoastră. În plus, studiile anterioare au abordat deja beneficiile pentru sănătate ale căsătoriei sau ale concubinajului, în special pentru persoanele în vârstă. Alte lucrări au concluzionat că riscul de diabet de tip 2 este asociat cu o serie de alte lucruri, inclusiv cu izolarea, adică cu faptul de a trăi singur.

Rezultatele studiului

Sursa: Social media

În acest context, o echipă de cercetători a investigat relația dintre dragoste și nivelul de zahăr din sânge. Ei au folosit date colectate între 2004 și 2013 de la 3.335 de adulți cu vârste cuprinse între 50 și 89 de ani care nu aveau diabet diagnosticat anterior. În plus, pacienții au fost invitați la o vizită medicală după un interviu în  2004-2005, 2008-2009 și 2012-2013.

Analiza datelor de-a lungul timpului a arătat că persoanele care au trecut prin tranziții în viața lor sentimentală, cum ar fi divorțul sau separarea, au înregistrat, de asemenea, schimbări semnificative în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge și probabilitatea de prediabet. Astfel, dragostea este legată de nivelul de glucoză din sânge.

Estimările privind numărul de persoane care suferă de diabet variază. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în anul 2019, aproximativ 463 milioane de oameni din întreaga lume aveau diabet. Această cifră se așteaptă să crească până la 700 de milioane de oameni până în anul 2025.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro