În același timp cu înaintarea în vârstă organismul trece prin numeroase și diverse schimbări. Bun pentru sănătatea ochilor este suplimentul care conține Omega-3.

Odată cu înaintarea în vârstă organismul trece prin diverse schimbări, iar una dintre cele mai enervante modificări este la nivelul ochilor. În timp, vederea începe să se slăbească, te poți confrunta și  cu ochi uscați și risc de boli asociate ochilor. Din acest motiv este foarte important să consumi nutrienții necesari pe care îi poți integra zilnic în alimentația ta, astfel încât să ai grijă de sănătatea ochilor tăi. Pentru a te asigura de acest lucru, cel mai bun în acest sens este suplimentul cu Omega-3.

Cum ajută Omega-3 în menținerea unei vederi sănătoase

Unul dintre principalele modalități prin care acizii grași Omega-3 pot sprijini sănătatea ochilor este prin protejarea împotriva degenerescenței maculare și evitarea sindromului ochiului uscat.

Sursa: Social Media

Sindromul ochiului uscat  apare în momentul în care ochiul nu mai poate produce suficiente lacrimi necesare pentru a se lubrifia. Această problemă comună apare odată cu înaintarea în vârstă și poate fi extrem de inconfortabil de îndurat.

Uscăciunea ochilor tinde să apară nu doar din cauza înaintării în vârstă, ci și a timpului petrecut în fața ecranelor, dar suplimentul cu Omega-3 poate reduce inflamațiile și poate accelera straturile uleioase lacrimale. Așadar, ochiul nu se va mai usca atât de rău. În timp ce Omega-3 poate fi administrat sub formă de capsulă sau pastile, acizii grași pot fi absorbiți și din alimentație.

Peștele, o sursă importantă de Omega-3

Sardinele, tonul, somonul, heringul, dar și semințele de in, semințele de chia și nucile sunt alimente bogate în omega-3 și nu ar trebui să lipsească din dietă pentru o bună funcționare a organismului, nu doar pentru sănătatea ochilor.