Data viitoare când vă preparați o ceașcă aburindă de ceai, rezistă instinctului natural de a arunca pliculețul la gunoi.

După cum se dovedește, materia organică din pliculețele de ceai este plină de potențial pentru reciclare! De asemenea, nici pliculețele de ceai în sine nu sunt prietene cu mediul înconjurător. Așa că cu cât le puteți folosi mai mult înainte de a ajunge la groapa de gunoi, cu atât mai bine.

Consultați aceste 10 moduri uimitoare și creative de a reutiliza pliculețele de ceai la maximul lor potențial. Dacă nu se specifică altfel, acestea sunt pentru utilizare cu ceai negru.

1. Deodorizați covoarele și covoarele

Nu aruncați plicul de ceai uzat! Iată 10 utilizări excelente pentru acesta
Pixabay

Picioarele și animalele de companie fac ravagii pe covoare și covoare. Uscați pliculețele de ceai după utilizare, apoi desfaceți-le și presărați materia organică din interior pe covoare. Continuați cu o aspirare temeinică. Aceasta este o modalitate ușoară, fără substanțe chimice de a dezodoriza pardoseala, care nu vă va costa nici un ban în plus.

2. Întineriți-vă fața

Faceți un exfoliant pentru față DIY folosind conținutul plicurilor de ceai uzate. Tot ce trebuie să faci este să pui frunzele de ceai folosite într-un castron. Apoi, adăugați o linguriță (cel puțin) de miere și amestecați bine. Aplicați ușor amestecul în pielea feței, folosind mișcări circulare. Lăsați-l să stea cinci minute, apoi clătiți și bucurați-vă de un ten revitalizat și strălucitor!

3. Faceți ochii mai puțin umflați

În același sens, pliculețele de ceai uzate sunt fabuloase pentru a aduce ochii umflați înapoi la normal. Pur și simplu înmuiați două pliculețe de ceai în apă caldă. Apoi, puneți-le la frigider și lăsați-le să se răcească câteva minute. Apoi, relaxează-te cu o pliculețe de ceai pe fiecare ochi timp de aproximativ cinci minute.

4. Ușurează arsurile solare

La fel ca în cazul tratamentului pentru ochi, înmuiați două pliculețe de ceai în apă caldă, apoi puneți-le la frigider. Odată răcit, puneți pliculețele de ceai direct pe locul arsurilor solare și țineți timp de câteva minute. Puteți, de asemenea, să înmuiați o cârpă în lichidul de ceai și să o aplicați în schimb.

Bonus: Acest tratament poate reduce durerea de la mușcăturile de insecte.

5. Adăugați aromă la orez

Pur și simplu puneți pliculețul în oala cu apă clocotită timp de un minut sau două pentru a lăsa aroma să se infuzeze. Apoi, folosește acea apă infuzată cu ceai pentru a găti cerealele la alegere ca de obicei. Utilizați, de exemplu, ceaiul de iasomie pentru a infuza orez cu iasomie.

6. Bun pentru baie

Cine are nevoie de săruri de baie scumpe pentru parfum, când pliculetele de ceai funcționează la fel de bine? Faceți un cuplu în următoarea baie și bucurați-vă de o aromă relaxantă. Ceaiurile de mușețel, mentă sau iasomie ar fi deosebit de bune pentru asta.

7. Curăță-ți părul

Produsele de păr se vor acumula în timp, indiferent cât de des ai șampon. Pentru a curăța părul, pur și simplu înmuiați trei sau patru pliculețe de ceai într-o cană de apă caldă. Șamponați și condiționați ca de obicei, apoi încheiați turnând apa-ceai peste cap. Nu clăti!

8. Plicuri DIY

Odorizantele se pot scumpi. În plus, nu prea miros atât de „proaspăt”. Opriți pulverizarea nesfârșită și transformați pliculețele de ceai uzate în plicuri de bricolaj. Pentru a realiza, uscați câteva pliculețe de ceai uzate. Apoi, adaugă câteva picături de ulei esențial în parfumul tău preferat. Așezați-le oriunde sunt folosite în mod obișnuit pliculețele, cum ar fi în sertare, dulapuri sau spălătorie.

9. Fertilizează plantele

Frunzele de ceai nu sunt altceva decât materie organică, așa că are sens să le folosești doar pentru grădinărit! Există câteva moduri de a le folosi în acest scop. Fie desfaceți punga folosită și amestecați frunzele cu pământul, fie adăugați-le în grămada de compostare.

Notă: Cel mai bine este să adăugați ceai în sol în jurul plantelor iubitoare de acizi, cum ar fi tufele de trandafiri sau ferigi. Acest lucru se datorează faptului că acidul tanic din ceai are tendința de a reduce pH-ul solului și de a crește aciditatea acestuia, ceea ce ar putea reprezenta o problemă pentru plantele care se descurcă bine în soluri neutre până la alcaline.

10. Mâinile curate în profunzime

Unele mirosuri mirositoare se lipesc cu adevărat de mâini. Data viitoare când parcă nu mai poți curăța mirosul de ceapă, țigări, fructe de mare etc., apelează în schimb la pliculețe de ceai. Folosește-le la fel cum ai face cu un săpun. Frunzele de ceai organic vor alunga acele mirosuri nefericite în cel mai scurt timp!