Astăzi, 24 iunie,  vom avea parte iar de vreme călduroasă, în vestul și în sudul țării, dar pe arii restrânse, în est, sud-est și la munte vor fi averse cu tunete și fulgere. În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, vântul va agita puțin atmosfera.Temperaturile maxime ale acestei zile vor fi cuprinse între 23 și 30  de grade celsius.

În partea de est a României vor fi 27 de grade la Iași, 26 de grade celsius se vor înregistra la Suceava, 28 de grade sunt prognozate la Galați, iar la Constanța vor fi 23 de grade celsius în termometre la final de săptămână.

În vestul ţării se vor înregistra 29 de grade la Oradea și 30 de grade celsius la Timișoara. Ȋn centrul țării vor fi 28 de grade la Cluj-Napoca, 26 de grade celsius se vor înregistra la Sibiu, 23 de grade vor fi la Braşov, iar la Miercurea Ciuc  se vor înregistra 23 de grade celsius, astăzi, 24 iunie.

Sursa: Social media

Vremea astăzi în Capitală

În ultima zi a săptămânii, vremea se va păstra frumoasă în București. Temperatura maximă a acestei zile va fi de 30 de grade celsius, iar vântul va sufla cu 10km/h dinspre N. La noapte, cerul se va păstra senin, iar atmosfera va fi una plăcută. Temperatura nocturnă va fi de 16 grade celsius. În cursul nopții, vântul va sufla cu o intensitate de 10 km/h.

Vremea mâine în țară

Sâmbătă va fi din nou mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă a anului. Va ploua puțin în sud-vest, în est, la munte și în sud-est. În timpul ploilor vântul va prinde putere. Temperaturile maxime în prima zi a weekend-ului se vor situa între 25 și 32 de grade celsius.

Din cauza temperaturilor ridicate, specialiștii recomandă să evitați pe cât de mult puteți să ieșiți din case la orele amiezii. De asemenea, nu trebuie să uitați să consumați cât mai multă apă. Capul trebuie acoperit, iar pe piele trebuie aplicată o cremă cu factor de protecție ridicat pentru a evita arsurile solare.