În următoarea perioadă, se așteaptă ca un ciclon să aducă vânt și ploi în întreaga țară. Această schimbare bruscă în vreme va fi cauzată de o masă de aer rece care se va deplasa dinspre nord-vest.

Meteorologii avertizează că ploile vor fi prezente în toate regiunile, mai ales sub forma de averse, iar în anumite zone se vor acumula cantități semnificative de apă.

Pe lângă ploi, se vor înregistra și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe crestele montane. Temperaturile vor fi specifice acestei perioade, iar în zonele montane se vor înregistra cele mai scăzute valori.

Ploi abundente în Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei

Potrivit prognozelor, cele mai bogate ploi se vor înregistra în regiunile Banat, Crișana, Maramureș și nord-estul Transilvaniei, unde cantitățile de apă pot ajunge local până la 20-30 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări în regiunile Banat, Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și parțial în Transilvania și Crișana, cu viteze cuprinse între 45 și 65 km/h. La munte, vântul va sufla cu rafale de peste 80…90 km/h la altitudini mari.

HARTĂ | Cod galben de vijeliiVremea se schimbă radical în România! Un ciclon va face ravagii: Ploi și vânt în întreaga țară și ploi torențiale în România. Care sunt zonele afectate Colaj Substantial

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în zonele montane

În zonele montane, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în ziua de duminică. Pe alocuri, se va depune un strat de zăpadă de câțiva centimetri.

Temperaturile vor fi cuprinse între 10 și 19 grade Celsius pentru maxime, iar pentru minime vor fi între 3 și 14 grade. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în zona litorală. În plus, dimineața și noaptea, este posibil să apară ceață. Presiunea atmosferică va scădea semnificativ în toate regiunile.

Vreme rece și umedă în jumătatea nordică a țării

În săptămâna următoare, se așteaptă ca vremea să rămână rece și umedă în jumătatea nordică a țării. Temperaturile diurne nu vor depăși 10 grade Celsius, iar în unele zile vântul va fi destul de puternic.

În nopțile senine, este posibilă apariția brumei. De asemenea, dimineața și noaptea, se va forma ceață izolat.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, în acest weekend, cerul va fi predominant noros, iar temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Spre seară, cerul se va degaja treptat, iar vântul se va intensifica, cu viteze la rafală de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 15 și 17 grade Celsius, iar cea minimă între 4 și 6 grade Celsius, cu valori ușor mai scăzute în zona preorășenească.