În următoarea perioadă, la noi în țară se vor înregistra temperaturi mult mai mari decât cele normale pentru luna în care ne aflăm. În special în sud-estul României, unde vor fi temperaturi de primăvară mai degrabă decât de iarnă. Mai exact în această zonă din țară se vor înregistra temperaturi de 20 °C.
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a vorbit despre această situație. Elena Mateescu a declarat că în următoarea perioadă, la noi în țară, în termometre se vor înregistra și temperaturi de 20 °. În același timp, un alt meteorolog român, Ilie Năstase, spune că țara noastră va fi lovită de un aer de aer cald de natură tropicală.
Vremea s-a schimbat radical!
Potrivit meteorologului, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Această căldură este asociată cu sectorul cald al unei vaste arii depresionare extinse peste Europa.
Cât despre directorul ANM, aceasta spune că în continuare vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. Conform acesteia, dacă în acest sfârșit de săptămână maximele se vor situa între 1 și 10 grade, de săptămâna viitoare lucrurile se vor schimba radical. Conform meteorologului, săptămâna viitoare, temperaturile ar putea atinge chiar și 20 de grade Celsius.
Elena Mateescu susține că aceste valori vor fi înregistrate în special în partea se sud-est a țării. Ea precizează că vorbim mai degrabă de temperaturi de primăvară, decât de temperaturi de iarnă.
Temperaturi de primăvară în România
Deși suntem obișnuiți ca luna ianuarie să fie cea mai rece lună a anului, se pare că vremea s-a dat complet peste cap. De această dată teoria conform căreia luna ianuarie este cea mai rece lună din an în țara noastră, cel puțin, va fi infirmată. De la început și până la sfârșitul lunii am avut parte de o lună caldă, mult mai caldă decât în mod normal.
„Chiar şi ultima săptămână a lunii, 23-30 ianuarie, chiar dacă nu vorbim de abateri atât de mari, 1,5-2 grade C, pentru luna ianuarie reprezintă abateri termice semnificative. În zona montană înaltă, la mai mult de 1500 m, stratul de zăpadă este prezent si la această dată, dar pentru formele mai joase de relief sunt şanse scăzute ca până la sfârşitul lunii să avem strat de zăpadă”, a spus Elena Mateescu la RTV.