Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că vremea se va schimba radical în România.

În ultimul timp, vremea a fost foarte schimbătoare, trecând de la aproape 25 de grade Celsius la temperaturi sub zero într-un interval scurt. Acum, după ninsori și viscole, se pare că temperaturile vor începe să crească. 

Meteorologii aduc vești încurajatoare pentru perioada următoare! După zile întregi de frig, ninsoare și viscol, vremea se îmbunătățește, urmând să avem parte de temperaturi mai ridicate și de soare. 

Temperaturile cresc în România

Conform anunțului experților de la ANM, vremea va începe să se încălzească în zilele următoare. Cu toate acestea, deși temperaturile vor crește și vor depăși chiar și 20 de grade Celsius, precipitațiile nu vor dispărea complet. Chiar și în zonele montane, vremea se va încălzi, dar tot vor continua ninsorile. 

Vremea începe să se încălzească de azi, iar temperaturile se vor apropia de valorile normale pentru această perioadă a anului. 

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că vremea se va schimba radical în România. În ultimul timp, vremea a fost foarte schimbătoare, trecând de la aproape 25 de grade Celsius la temperaturi sub zero într-un interval scurt. Acum, după ninsori și viscole, se pare că temperaturile vor începe să crească. 

„Precipitații slabe izolate vor fi înregistrate în vestul și nord-vestul țării, iar seara aria ploilor se va extinde în regiunile intracarpatice, unde precipitațiile vor fi moderate și se vor înregistra pe arii restrânse în sud și est. La munte, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor varia între 8 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi între -1 și 9 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana. Izolat, spre sfârșitul intervalului, se vor semnala ceață și brumă”, au informat reprezentanții ANM. 

Meteorologii estimează că, în București, temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul a 3 grade Celsius.