Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit despre cum va fi vremea în luna februarie.

Știm bine că luna ianuarie a început cu temperaturi extrem de ridicate pentru normalul perioadei. Ulterior a urmat un episod de ger. Conform directorului ANM, și în ultimele zile a lunii temperaturile vor fi peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din an.

Potrivit Elenei Mateescu, vremea va continua să se încălzească și în următoarele zile și în regiunile intercarpatice. La începutul săptămânii în curs, în aceste zone au fost valori care au coborât până la -26 de grade Celsius.

1. Cum va fi vremea în luna februarie

„Vorbim de maxime care vor avea mâine valori de la minus 1 grad până la 9 grade, iar duminică, valori de până la 10 grade, inclusiv în Capitală o maximă de 7-8 grade. Și minimele pe parcursul nopților sunt mult mai ridicate decât valorile deja amintite, între minus 6 până la 2-3 grade în zona litoralului”, a declarat Elena Mateescu, la Digi24.

În prima săptămână din luna februarie în țara noastră va fi o masă de aer cald. Va fi interesant fiindcă se va constata în continuare că în regiunile extracarpatice vor fi temperaturi ușor peste medii. În cele intracarpatice și la munte, temperaturile vor fi sub norme.

De asemenea, și în a doua săptămână din februarie vremea va fi frumoasă. Ulterior, temperaturile se vor apropia de cele normale a perioadei în aproape toată țara.

2. Zăpada se lasă așteptată în zona de sud-est a țării

Elena Mateescu a declarat că și luna ianuarie, dar și luna februarie, pot aduce fenomene de iarnă specifice, cu strat de zăpadă. După cum știm, în zona montană stratul de zăpadă a fost consistent. În partea de vest, centrul și estul țării a fost depus un strat gros de zăpadă, cuprins între 4 și 50 de metri.

Momentan, zăpada se lasă așteptată în zona de sud-est a țării, a mai spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.