Toamna își intra în drepturi în luna Octombrie

Temperaturile din ultimele zile au prelungit parcă vara, simțitor, în majoritatea regiunilor țării. În scurt timp însă, vremea se va schimba la 180 de grade. Reprezentanții ANM au emis o avertizare în acest sens.

Urmează rafale de vânt puternic, grindină și descărcări electrice

După un sezon estival canicular, luna Septembrie a venit parcă neașteptat de călduroasă. Temperaturile s-au menținut în termometre mai sus de 18 grade în multe zone ale țării. Mai mult, în Capitală a fost vară în toată regula în ultimele zile.

Chiar dacă un astfel de prezent ne duce cu gândul la o toamnă târzie și călduroasă, specialiștii ANM spulberă această ipoteză. În luna Octombrie care va debuta în curând, frigul pune stăpânire pe România.

Conform datelor furnizate de ANM urmează vreme instabilă în majoritatea regiunilor țării. Astfel, românii se pot aștepta inclusiv la fenomene meteo precum descărcările electrice sau grindină. De asemenea, vântul va sufla cu putere în unele județe.

Când se schimbă vremea

Românii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se bucura de zilele călduroase. Începând de Duminică, mercurul din termometre va scădea semnificativ. Astfel, mai multe județe din țară se vor trezi cu fenomene meteo extreme. Specialiștii ANM anunță grindină, ploi și descărcări electrice. De asemenea, vântul va fi puternic în unele județe ale României.

Temperaturile vor scădea întâi în zonele de vest, de nord și în centrul țării. Apoi treptat, majoritatea zonelor vor da piept cu frigul.

Reprezentanții ANM anunță schimbări ale vremii de la o zi la alta chiar și cu 10 grade.

Schimbările bruște de temperatură ne pot afecta sănătatea

Zilele următoare aduc schimbări meteorologice majore. Răcirea bruscă a vremii ne poate afecta serios sănătatea. Astfel, cel mai mult ar avea de suferit persoanele cardiace, cu probleme de circulație. De asemenea cei cu probleme articulare vor resimți din plin aceste modificări ale vremii.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.