Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că întreaga țară se află sub avertizări meteo cod portocaliu și galben de ninsori, viscol și vânt puternic. Atenționarea cod galben de vânt puternic este valabilă luni până la ora 16:00.

1. Vine iarna în România!

În acest context, vântul va sufla cu putere în cea mai mare parte a țării. Local, în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h. La munte, vântul va sufla cu o viteză de 70..90 km/h. La altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă din cauza viscolului.

După amiază, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte. Începând cu ora 16.00 luni,  până marți dimineață la ora 8.00, este în vigoare un alt cod galben în cea mai mare parte a țării.  Vor fi ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

2. Vântul va face ravagii

Începând din această seară și până mâine dimineață, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h.

În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.

La munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, în special la altitudini de peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. De asemenea, vor fi ninsori viscolite și în jumătatea nordică a teritoriului.

De marți ora 8.00, până seara la ora 20.00, vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.