Vremea se va încălzi miercuri, 1 Decembrie, în Capitală, anunță meteorologii.

Agenția Națională pentru Meteorologie anunță că miercuri, de Ziua Națională a României, vremea de va încălzi în București. Cerul va fi variabil, iar valorile termice vor atinge maxime de 10 grade Celsius. 

Totuși, în timp ce vremea din Capitală va fi una plăcută, 24 de judeţe se află Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori, până la ora 16.00.

Potrivit ANM, vremea de 1 decembrie în București va fi, în intervalul orar 8:00 – 20:00, caldă pentru această perioadă a anului,
iar temperatura maximă va fi de 9 -10 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu intensificări de 35 – 45 km/h.

Cod Portocaliu de ninsor în zece județe montane

În același timp, astăzi există în vigoare și un cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în zonele montane din 10 judeţe, valabilă până miercuri dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, până miercuri, la ora 11:00, în nordul Carpaţilor Orientali, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.500 metri, rafalele vor depăşi 75-85 km/h şi va fi viscol.

Judeţele vizate de Cod portocaliu sunt: Satu Mare, Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba şi Caraş-Severin.

Vremea se încălzeşte, de 1 decembrie, în București. Anunțul ANM
ANM

Cod Galben de vânt

Totodată, ANM a emis și un Cod Galben de intensificări ale vântului şi ninsori în zone din 24 de judeţe, valabilă până la ora 16:00.

Astfel, în zona montană şi submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 şi 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 85-95 km/h, viscolind ninsoarea.

Judeţele vizate de această atenţionare Cod galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sălaj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Covasna, Harghita şi Neamţ.

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.