Temperaturile încep să scadă, dar nu scăpam nici de instabilitatea atmosferică.

Ziua de vineri aduce o valori termice mai scăzute decât ziua precedentă, în special în vestul și nord-vestul țării. În restul țării, vremea se menține călduroasă, iar cerul va fi variabil. Meteorologii au anunțat că vor exista înnorări temporare în vestul teritoriului și că va ploua în cea de-a doua parte a zilei. 

Prognoza meteo, 9 septembrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va fi caldă și frumoasă în aproape toată țara. Excepție fac nord-vestul și vestul teritoriului, unde va ploua.

Precipitațiile vor fi însoțite de fenomene electrice, intensificări ale vântului. Meteorologii au anunțat că există condiții de grindină și că se vor strânge cantități de apă mai însemnate în aceste zone. În vigoare este o avertizare de cod galben, care expiră mâine, 10 septembrie, la ora 10:00.

Vremea în România, vineri, 9 septembrie. Anunțul făcut de meteorologi: ce temperaturi se vor înregistra astăzi
Pixabay

„În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi vineri (9 septembrie) și în Banat, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, iar sâmbătă (10 septembrie) în cea mai mare parte a țării”, au anunțat meteorologii.

În restul țării, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 33 de grade, mai ridicate în sudul țării. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Capitală, vremea va fi frumoasă, iar cerul va fi variabil. Se vor înregistra maxim 32 de grade, în timp ce minima va fi de 18 grade.

Pe litoral, temperaturile se mențin plăcute, iar cerul va fi parțial noros. Meteorologii au anunțat că există condiții slabe de precipitații, iar vântul va sufla slab spre moderat. Temperatura maximă va ajunge la 25 de grade, în timp ce minima va fi de 19 grade.

La munte, vremea rămâne capricioasă. Sunt așteptate averse, mai ales în cea de-a doua parte a zilei, iar vântul va avea ușoare intensificări asociate precipitațiilor. Se vor înregistra maxim 19 grade, în timp ce minima va coborî la 11 grade.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.