Ziua de vineri vine cu vreme frumoasă în toată țara și cu temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei. Doar pe timpul nopții vor exista înnorări mai ales în zonele nordice, unde există șanse de ploaie, dar în cantități nesemnificative. În Capitală, vremea va fi frumoasă pe tot parcursul zilei, cu temperaturi cuprinse între 26 și 28 de grade. 

Prognoza meteo, 20 mai

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor crește astăzi, ba chiar vor depăși normalul perioadei. În cea mai mare parte a țării, vremea va fi frumoasă. Pe alocuri există condiții de precipitații în nordul țării. Instabilitatea atmosferică crește după-amiază și există șanse de precipitații cu caracter torențial.

În schimb, în sudul țării va fi cel mai cald, dar precipitațiile nu ocolesc nici această zonă. Există condiții pentru ploi de scurtă durată, mai ales în a doua parte a zilei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Există condiții de ceață dimineața și seara.

Meteorologii spun că temperaturile de astăzi vor avea valori maxime între 20 și 30 de grade. Minima se va situa între 3 și 18 grade. Cel mai răcoare va fi în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în România, vineri, 20 mai. Ce temperaturi au anunțat meteorologii pentru astăzi
Pixabay

În Capitală, meteorologii au anunțat că vremea va fi frumoasă, cu temperaturi peste normalul perioadei. Vântul va sufla slab, iar temperatura maximă va fi între 26 și 28 de grade, în timp ce minima se va situa între 10 și 12 grade.

Vremea începe să se încălzească și la munte. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab spre moderat și doar în zonele înalte din Carpații Orientali se vor semnala intensificări.

Pe litoral, vremea începe să se încălzească și vor fi semnalate perioade cu intensificări ale vântului, dar în cea mai mare parte a zilei va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va avea o valoare cuprinsă între 22 și 24 de grade, în timp ce minima va fi de 17 grade.