Temperaturile se mențin ridicate în toată țara, cu o maximă de 38 de grade.

Prima zi din luna iulie aduce un disconfort termic accentuat. Meteorologii au anunțat că nu scăpăm de valul de căldură ce a pus stăpânire pe România. Indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Sunt așteptate și fenomene extreme la munte și în estul țării. 

Prognoza meteo, 1 iulie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat zile de foc în România. Astfel că, ne vom confrunta cu un val de caniculă, iar cele mai mari temperaturi se vor înregistra în zonele de podiș și câmpie. Indicele de temperatură umezeală va depăși în toată țara pragul critic de 80 de unități. Disconfortul termic se menține accentuat în zonele vestice și nord-vestice.

Meteorologii au anunțat că temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 38 de grade, cel mai cald fiind în vestul țării. Valorile minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade, cel mai răcoare fiind în depresiunile din Carpații Orientali.

Vremea în România, vineri, 1 iulie. Ce temperaturi ne așteaptă astăzi - anunțul făcut de ANM
Pexels

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar în cea de-a doua parte a zilei sunt așteptate precipitații. Nu scăpăm nici de fenomenele extreme. Norii se strâng spre seară și vor aduce ploi însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului la munte și estul țării, pe arii restrânse în rest.

Temperaturi caniculare se vor înregistra și în Capitală, unde meteorologii au anunțat 34 de grade, în timp ce minima va fi de 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar câțiva nori se strâng spre seară. Vântul va sufla slab spre moderat, iar șansele de precipitații sunt reduse.

Pe litoral, vremea se menține frumoasă, cu o temperatură maximă de 29 de grade, în timp ce minima va fi de 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab spre moderat.

Temperaturile cresc și la munte, unde cerul va fi variabil. Norii se strâng în cea de-a doua parte a zilei și spre seară. Va ploua slab, iar precipitații vor fi însoțite de intensificări ale vântului și fenomene electrice.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.