Vremea de astăzi, 6 august 2022, va fi caniculară în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi care vor ajunge până la 38 de grade Celsius în Banat, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.  

Cum va fi vremea, astăzi în România?

Vremea de astăzi, 6 august, prima zi a weekendului, va fi extrem de călduroasă, caniculară în vest și local în sud și centru, unde disconfortul termic va fi ridicat.

În jumătatea de est a teritoriului cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări mai ales după-amiaza și seara, când izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. În celelalte regiuni cerul se va menține mai mult senin.

Vine urgia! Un val de aer tropical va lovi din plin România! Câte zile de caniculă puternică vom avea
Sursa: Social media

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre seară și noaptea și în extremitatea vestică și nord-vestică.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și 38 de grade în Banat, în sudul Crișanei și al Olteniei, iar minimele termice se vor situa între 15 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 11 grade.

Prognoza meteo pentru duminică, 7 august 2022

Pentru duminică, 7 august, meteorologii anunță că în sud-vestul și sudul țării valul de căldură va persista, local va fi caniculă iar disconfort termic ridicat. În nord-est vor fi înnorări temporare în cea mai mare parte a intervalului și pe alocuri va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în a doua parte a zilei și noaptea în zonele montane și submontane, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în vest și nord-vest, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare în Moldova, Dobrogea și Muntenia și posibil în celelalte regiuni, asociat averselor.

Temperaturile maxime, în mare parte din țară ușor mai scăzute față de ziua precedentă, se vor încadra în general între 26 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 24 de grade.