Ziua de sâmbătă aduce vreme frumoasă și caldă în toată țara. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în sudul țării, iar cerul va fi senin pe toată durata zilei. Chiar și așa, în nordul țării vor exista perioade cu instabilitate atmosferică, iar local se pot înregistra averse cu caracter torențial. Vremea se menține frumoasă în Capitală, temperatura maximă fiind de 32 de grade. 

Cum va fi vremea astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru ziua de astăzi. Astfel că, vremea este frumoasă în mai toate regiunile, mai puțin în zona de nord, unde există condiții de precipitații. Instabilitatea atmosferică crește spre după-amiază, iar aversele vor avea caracter torențial, fiind însoțite de tunete și fulgere. Doar local se vor strânge cantități însemnate de apă.

Temperaturile se mențin ridicate, maxima zilei fiind cuprinsă între 26 și 33 de grade. Temperatura minimă va avea o valoare cuprinsă între 8 și 19 grade, cel mai răcoare fiind în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Cerul va fi senin pe toată durata zilei, vântul va sufla slab spre moderat. Cel mai cald va fi în zona sudică, unde se vor înregistra temperaturi specifice unei zile de vară.

Vremea în România, sâmbătă, 21 mai. Anunțul făcut de meteorologi pentru astăzi
Pixabay

În Capitală, meteorologii au anunțat că vremea va fi frumoasă, cu temperaturi peste normalul perioadei. Vântul va sufla slab spre moderat, iar temperatura maximă va ajunge la 32 de grade, în timp ce minima va avea o valoare cuprinsă între 15 și 17 grade.

În schimb, vremea la munte se răcește, apare instabilitatea atmosferică, iar precipitațiile nu vor ocoli această zonă. Vântul va sufla slab spre moderat, dar se vor semnala și intensificări în a doua parte a zilei. Se vor înregistra averse cu caracter torențial, însoțite de tunete și fulgere, dar și grindină pe locuri restrânse.

Pe litoral, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi care vor avea valori cuprinse între 23 și 25 de grade, în timp ce minima va fi de 18 grade.  Vântul va sufla slab spre moderat, dar vor exista perioade și cu intensificări.