Vremea începe să se răcească în mare parte din țară, iar instabilitatea atmosferică rămâne accentuată. Vor exista înnorări temporare în Moldova, Transilvania și Banat, în timp ce în Dobrogea și Muntenia temperaturile vor fi ridicate. 

Prognoza meteo, 10 august

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile încep să scadă în toate regiunile, cu excepția zonelor sudice și sud-estice, unde se vor înregistra cele mai ridicate valori termice de astăzi.

Vremea se răcește mai ales în nordul și estul țării, unde temperaturile nu vor mai depăși 20 de grade. Meteorologii au anunțat că sunt așteptate precipitații însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului.

Există condiții de grindină și se vor acumula cantități de apă mai însemnate care vor trece de 25…35 de l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În restul țării, se vor semnala perioade cu înnorări temporar accentuate, dar șansele de precipitații sunt mai scăzute. Vântul va sufla slab spre moderat, cu ușoare intensificări pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade. Valorile termice minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

Vremea în România, miercuri, 10 august. Ce temperaturi anunță ANM că se vor înregistra la noi în țară Pexels

Vremea se răcește și în Capitală, unde sunt așteptate precipitații în cea de-a doua parte a zilei, însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului.

Cerul va fi înnorat pe durata întregii zile, iar vântul va sufla slab spre moderat. Se vor înregistra maxim 29 de grade, în timp ce minima va fi de 16 grade.

Pe litoral, vremea se menține caldă. Disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil și se vor semnala intensificări ale vântului în cea de-a doua parte a zilei.

Temperatura maximă va fi cuprinsă între 29 și 31 de grade, în timp ce minima va avea o valoare cuprinsă între 16 și 20 de grade.

La munte, vremea rămâne instabilă, iar norii apar după-amiază și seara, atunci când sunt așteptate precipitații, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Meteorologii au anunțat că se vor acumula cantități de apă mai însemnate care vor depăși 25…35 de l/mp. Doar pe arii restrânse vor trece de 40…60 l/mp.

Temperaturile scad cu câteva grade. Valorile maxime vor fi cuprinse între 18 și 21 de grade. Minimele se vor încadra între 11 și 15 grade,