Valul de caniculă persistă, dar aria precipitațiile se extinde în cea de-a doua parte a zilei și cuprinde aproape toată țara.

Vremea rămâne în continuare caniculară în sudul țării, unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi. Precipitațiile pun stăpânire pe celelalte regiuni, zone în care se va manifesta instabilitatea atmosferică accentuată. 

Prognoza meteo, 9 august

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile se mențin ridicate în sudul și sud-estul țării, zone în care disconfortul termic va fi accentuat. Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi senin și doar pe arii restrânse se vor semnala înnorări temporar accentuate, însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice.

În centru, vest și nord, vremea rămâne în continuare instabilă. Sunt așteptate precipitații în cea de-a doua parte a zilei, intensificări ale vântului și fenomene electrice. După-amiaza și seara, cresc șansele de averse și vijelii, mai ales în nordul țării. Meteorologii au anunțat că există condiții de grindină, în special în zonele montane înalte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 37 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

Vremea în România, marți, 9 august. Anunțul făcut de meteorologi - ce temperaturi se vor înregistra astăzi
Pixabay

Vremea se menține caldă în Capitală, unde disconfortul termic rămâne accentuat. Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi senin și vântul va sufla slab spre moderat. Se vor înregistra maxim 37 de grade, în timp ce minima va fi de 18 grade.

Pe litoral, vremea se menține caldă. Disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil și se vor semnala intensificări ale vântului în cea de-a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 30 și 33 de grade, în timp ce minima va avea o valoare cuprinsă între 21 și 23 de grade.

La munte, vremea rămâne instabilă, iar norii apar după-amiază și seara, atunci când sunt așteptate precipitații, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Meteorologii au anunțat că se vor acumula cantități de apă mai însemnate care vor depăși 25…35 de l/mp și doar pe arii restrânse vor trece de 40…60 l/mp.

Temperaturile scad cu câteva grade. Valorile maxime vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 13 și 15 grade.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.